• 1400/12/04
  • - تعداد بازدید: 1187
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

معرفی رشته تکنولوژی اتاق عمل

رشته ی تکنولوژی اتاق عمل، یکی از حرفه های پیراپزشکی در حوزه ی درمان می باشد که با محوریت شرکت در فرآیند مراقبت و درمان بیمار در اتاق عمل تاسیس گردیده است. بر همین اساس تکنولوژیست اتاق عمل فردی است که با گذراندن دوره های تخصصی آکادمیک، آمادگی حرفه ای لازم را پیدا می کند تا به عنوان یکی از اعضای اصلی و جدایی ناپذیر تیم جراحی در فرآیند جراحی و مراقبت های قبل و بعد از جراحی شرکت کند و بتواند جهت انجام فرآیند تهاجمی جراحی به صورت ایمن و مثمر ثمر نقش داشته باشد.

عنوان رشته و مقطع به فارسی و انگلیسی:

کارشناسی پیوسته تکنولوژی اتاق عمل

Bachelor of Science in Operating Room Technology

کارشناسی ارشد تکنولوژی اتاق عمل

Masters of Science in Operating Room Technology

تاریخچه رشته

در ایران تا قبل از سال 1366 افرادی که به عنوان تکنسین اتاق عمل مشغول به کار بودند عموما بهیار و یا پرستار بودند. در سال 1366 رشته کاردانی اتاق عمل در دانشگاه های علوم پزشکی کشور تاسیس شد و فارغ التحصیلان این رشته در اتاق های عمل مشغول به کار شدند و در صورت ادامه تحصیل وارد رشته ی کارشناسی ناپیوسته ی پرستاری می شدند.

در سال 1387 رشته های کارشناسی پیوسته و نا پیوسته ی اتاق عمل به طور همزمان تاسیس شدند تا علاوه بر تربیت کارشناسان اتاق عمل، امکان ادامه تحصیل کاردان های اتاق عمل در مقطع کارشناسی این رشته نیز فراهم گردد.

در سال 1394 رشته ی کارشناسی ارشد اتاق عمل با توجه به نیاز سیستم آموزشی کشور در امر آموزش کارشناسان اتاق عمل به طور تخصصی تر و همچنین ایجاد تفکر نقادانه در فارغ التحصیلان این رشته تاسیس شد.

جایگاه شغلی دانش آموختگان

  • اتاق عمل های بیمارستان های عمومی و خصوصی
  • اتاق عمل های سرپایی در مراکز اورژانس

رسالت رشته

ایجاد یک محیط امن برای جراحی در اتاق عمل به گونه ای که در طی فرآیند های جراحی که در اتاق عمل به انجام می رسد شرایطی فراهم شود که حداکثر ایمنی برای بیمار فراهم گردد. آماده سازی ابزار و تجهیزات لازم جهت انجام جراحی به صورت بهینه و با بهترین کیفیت عملکردی ممکن در همه تخصص های جراحی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی فسا از سال تحصیلی 1385-1384 پذیرش دانشجو درمقطع کارداني رشته اتاق عمل را آغاز و تا پایان سال تحصیلی 1389- 1388 جمعا 71 دانشجو در این مقطع موفق به دانش آموختگی شده اند. از سال 1388-1387 این دانشگاه پذیرش دانشجویان کارشناسي پيوسته را راه اندازي کرده است و تا کنون این روند ادامه داشته است.

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: